Община Кюстендил продава бившата култова дискотека „Нерон”

Стартиране на процедура за намиране на инвеститор с пряко договаряне за имот на улица „Демокрация” в Кюстендил, познат отпреди време като дискотека „Нерон”, е една от докладните записки, която ще разгледа минипарламентът в областния град. Застроената площ на имота е 1279 кв.м, разгънатата – 4650.37 кв.м.

От изключително важно значение за община Кюстендил е ефективното използване на публичния ресурс и стимулирането на предприемачеството в региона с цел създаване на по-добри условия за инвестиции и постигане на реален икономически растеж, се посочва в докладната записка, пише „Струма“.

Съветниците трябва да одобрят решение за провеждане на процедурата за пряко договаряне за възлагането на извършването на подготвителни действия на база Наредбата за подготовка за приватизация и следприватизационен контрол, включително и подготовка на докладна за приемане на решение за продажба на бившата култова дискотека „Нерон”, която навремето се свързваше с босовете на ВИС-2.

Общински съвет – Кюстендил ще гласува и безвъзмездно учредяване на право на строеж за спортен обект – изграждане на открит спортен терен в двора на ЕГ „Д-р Петър Берон“. Община Кюстендил бе одобрена за изграждане на игрище с изкуствена настилка на стойност 200 000 лв. Проектът е съвместен на УЕФА и БФС, а Общински съвет трябва да гласува условията, при които ще се стопанисва игрището. Общински съвет ще разгледа предложението за вътрешни компенсирани промени по бюджета на община Кюстендил за 2020 г.

Местният парламент трябва да даде и разрешение за изработване на проект за подробен устройствен план – парцеларен план за определяне на трасе за обект „Изграждане на нова мрежа НН за възстановяване на качеството на електрозахранване на абонати, захранени от ТП „ВиК”, местност Гола Велика, гр. Кюстендил, община Кюстендил, преминаващо през земеделска територия с НТП земеделски, горски, ведомствен път, земи в землището на град Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *