Община Сандански започна изграждането на отливен канал за събиране на повърхностни дъждовни води

Община Сандански започна изграждането на отливен канал за събиране на повърхностни дъждовни води

Община Сандански започна изграждането на отливен канал за събиране на повърхностни дъждовни води в района на ул. „Тодор Каблешков“ /под IV ОУ „Св.Св. Козма и Дамян“.
Основният приемник на отпадните дъждовни води от град Сандански е река „Санданска Бистрица“, а при проливен дъжд, сега съществуващите дъждоприемни решетки, не са достатъчни да поемат количеството дъждовна вода, която се оттича и събира в района.
С изграждането на нови улични отоци и основен канализационен колектор, дъждовните води ще бъдат отведени до точката на заустването в реката.
Така ще бъде решен един стар и дългогодишен проблем. След всеки по-интензивен дъжд, на уличните платна на ул. „Т. Каблешков“ (под 4-то ОУ), се събира огромно количество вода в по-ниските точки. Това силно затруднява движението на автомобили, наводняват се по-ниските части на сградите, създава се неудобство на пешеходците и се руши пътната мрежа и прилежащите пространства.
С изграждането на отливния канал, този проблем ще бъде решен.
Канализационният канал ще бъде с дължина 85 метра с 5 броя улични ревизионни шахти и 2 броя дъждоприемни оттоци.
След полагането на тръбите и завършването на всички дейности по отливния канал, пътната настилката и тротоарните площи ще бъдат възстановени.
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *