Общинската избирателна комисия в Разлог прекрати пълномощията на общинския съветник Александър Крайнов

Общинската избирателна комисия в Разлог прекрати пълномощията на общинския съветник Александър Крайнов

Общинската избирателна комисия в Разлог прекрати пълномощията на общинския съветник Александър Огнянов Крайнов заради влязла в сила условна присъда за шофиране в нетрезво състояние.

Това стана ден след като в комисията постъпи писмо от община Разлог, с което бе предоставен заверен препис от протокол по НОХ дело 156/2022 г. по описа на Районен съд – Разлог, от който е видно, че Крайнов е осъден с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца с 3-годишен изпитателен период.

След кратки дебати членовете на ОИК прецениха, че ЗМСМА не поставя разграничение дали наложеното наказание лишаване от свобода е ефективно или условно, поради което на основание чл. 30, ал. 4, т. 2 от закона те са длъжни да прекратят пълномощията му на общински съветник.

споредно с отстраняването на Крайнов ОИК обяви за избран за общински съветник следващия в листата на БСП – Румяна Атанасова Ячкова.

Решението на ОИК е в сила от вчера, защото императивната разпоредба на чл. 30, ал. 8 от ЗМСМА гласи, че то не подлежи на обжалване.

Припомняме, че сигнал за влязлата в сила присъда на вече бившия общински съветник бе подаден от съпартиеца му – председателя на местната червена организация на БСП адв. Емил Колевичин. Всеизвестно е, че Ал. Крайнов е персона нон грата в местната червена организация от октомври 2017 г., когато бе наложен от Корнелия Нинова за кандидат-кмет от БСП в Разлог, въпреки че дори не е член на разложката партийна организация.

Крайнов е на 43 г., бивш волейболист, който напоследък се занимава със заведенията си в родния гр. Разлог.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *