Общинска съветничка напусна групата на БСП в Кресна и стана независима

Общинска съветничка напусна групата на БСП в Кресна и стана независима

Общинската съветничка Стоянка Веселинова напусна групата на БСП в ОбС – Кресна и стана независима. Това стана на вчерашната сесия, а причината за политическата маневра е пренебрежително отношение от страна на колегите й от БСП към нея, след като дръзнала да направи предложение за смяна на председателя на ОбС Мая Божинова. Ето какво обясни по този повод пред в. „Струма“ 30-годишната Стоянка Веселинова:

„Аз съм общински съветник за първи мандат от листата на МК „БСП за Кресна – АБВ“. Направих предложение до председателя на ОбС – Кресна Мая Божинова за нейната смяна с мотива, че не изпълнява задължението си да представя 2 пъти годишно отчет за нашата дейност.

От сформирането на Общинския съвет през 2019 г. тя е представила само един отчет, а като входирах предложението си до нея, със задна дата е бил сканиран още един. Другият ми аргумент за смяна на общинския председател беше, че въпреки промяната в ЗМСМА от август 2020 г. за провеждане на онлайн сесии заради ковидната пандемия, това не бе направено своевременно. До януари се провеждаха присъствени заседания, с което бе застрашено здравето на всички.

Аз съм финансист и участвам в икономическата комисия, но внесените материали от мен бяха разпределени за обсъждане в социалната комисия по преценка на председателя на ОбС – Кресна. Това, което дълбоко ме обиди и възмути, е, че предложението ми дори не бе разгледано, а направо бе отхвърлено с гласовете на тримата общински съветници от БСП в социалната комисия. Затова изтеглих предложението си и днес на общинската сесия в Кресна заявих, че напускам групата на БСП и ставам независима“, заяви Стоянка Веселинова.

След нейното напускане групата на БСП остава със 7 общински съветници, ГЕРБ са с 5 и гласът на независимата съветничка може да се окаже решаващ при взимане на решенията в местния минипарламент. На репортерски въпрос дали занапред ще се ориентира да гласува с групата общински съветници от ГЕРБ Стоянка Веселинова заяви, че ще продължи да защитава интересите на хората, които са я избрали.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.