Общински съветник отваря хотела си в Гърция на 1 юни

Благоевградският общински съветник Мирослав Чолев отваря хотела си в Паралия Офринио /Тузла/ на 1 юни. Тогава ще заработят хотели и заведения в гръцките морски курорти, информира в. „Струма“. От 15 юни ще бъдат достъпни и за българските летовници съгласно споразумението между двете държави.

„Няма да има карантина за чуждестранните туристи, няма да се изискват здравни сертификати и тестове за коронавирус. От разговора ми с гръцки адвокат научих, че в селата от община Пангео – Паралия Офринио, Неа Перамос, та даже и в Серес, няма установени случаи на Ковид-19. Няма да има проблем със социалната дистанция, тъй като има отделен вход за всеки апартамент, до който се стига по външни стълби. Не предлагаме кухня, за да не се притесняваме от струпване на хора, гостите се хранят в таверни или на ресторантите на плажа“, обясни Мирослав Чолев, който стана общински съветник от листата на ДСБ.

Той се занимава отдавна с туристически бизнес в Гърция, а от 5 г. е собственик на хотел в Тузла, който е с 11 апартамента. Персоналът му е от трима души – рецепционист и две чистачки, които са гърци.

„Не очаквам загуби заради епидемията от коронавируса, тъй като вече започна поетапно разхлабване на мерките. Силният сезон при нас започва от 1 юли, когато се наемат апартаменти за повече дни, дотогава туристите идват само за уикенда. Вече ми се обаждат приятели от България и Германия за резервации”, добавя Мирослав Чолев.

Цената на апартамента е според това дали е в разгара на летния сезон, или в началото и края, като варира в нивата между 50-100 евро. Как точно ще се организира морската почивка в ситуацията на Ковид пандемия, която все още не е отменена, ще стане ясно от решенията на Европейската комисия.

Гърция вече изпрати осем предложения за рестартиране на туризма до ЕК, които според гръцките власти трябва да бъдат приети от всички държави членки на ЕС. „Нашата цел е да работим в посока отваряне на границите за свободно пътуване в ЕС от 15 юни. Не трябва да има карантина или други забранителни изисквания при завръщането”, пише в документа. Освен това предложението предполага, че няма да се изискват тестове за пътуване между райони, „които са показали ясни и постоянни доказателства, че ситуацията с Covid-19 е под контрол“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *