Ограбиха дома на Паоло Роси по време на погребението му

Нагли крадци обраха къщата на Паоло Роси край тосканския град Арецо, докато целокупната Италия го оплакваше по време на неговото погребение в събота.

Най-обичаният футболист на Италия за всички времена, благодарение на чиито паметни голове страната стана Световен шампион през 1982 г., почина на 64 г. от рак на белите дробове в нощта на сряда срещу четвъртък. Както непрежалимият ас на „калчото“ бил пожелал пред близките си приживе, траурната церемония се състоя във Виченца – града по средата на пътя между Верона и Венеция.

Там Паоло израства като футболист, от там тръгва за Световното в Испания, за да стане световно прочут, там се влюбва за пръв път и се жени, там се ражда синът му Алесандро, от там са и най-сърдечните му приятели – обикновени хора. А за да внесат в местната катедрала саркофага с тленните му останки в събота във Виченца бяха дошли почти всички герои от „Испания – 1982” – Марко Тардели, Антонио Кабрини, Алесандро Алтобели, Бруно Конте, както и още куп класни играчи на „скуадра адзура“ от следващото й велико поколение, начело с Роберто Баджо и Паоло Малдини.

А според карабинерите мародерите-крадци влезли с взлом в къщата на Паоло Роси в родната му Тоскана точно по време на траурната церемония. Домът се намира на хълм между градовете Тоскана и Сиена, в чиято болница Паоло предаде Богу дух, обграден е с просторен парк и от него се открива прекрасна гледка към природните хубости наоколо. Там известният футболист живеел от години с втората си съпруга Федерика и двете им дъщери – десетгодишната Мария Витория и осемгодишната Елена София.

Тревога вдигнал в събота следобед градинарят на имота, който забелязал откъртен прозорец на иначе заключената вила. Дошлите на място от град Арецо карабинери установили, че в просторния дом са се вихрили поне трима крадци, които били преобърнали всичко с главата надолу. За грабежа на мародерите била уведомена своевременно съпругата Федерика Пелегрини, която се завърнала спешно от намиращата се на 330 км Виченца.

След бърз оглед на опустошения дом тя окрила, че липсват златния часовник на Паоло Роси, няколко нейни бижута и не повече от 500 евро в брой. Най-интересното според силите на реда обаче е това, че крадците не били докоснали нито един от многобройните трофеи на Паоло Роси, доста от които са ценни и като артистична изработка, и като антикварна рядкост.

В неделя следобед тренните останки на Паоло Роси бяха кремирани в намиращия се недалеч от Арецо град Перуджа, като урната с праха бе прибрана за съхранение в семейната къща от неговата вдовица Федерика и двете им дъщери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *