Огромно дърво се стовари върху дете в Кюстендил пред очите на кмета

Висока около 10 метра липа падна под тежестта си до площад “Велбъжд“ в центъра на Кюстендил пред погледа на десетки минувачи, сред тях и деца. Инцидентът стана малко преди 12 часа, предаде БНР. 2-годишно момиченце се оказа под клоните на дървото и по чудо оцеля и е без нараняване.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов също се оказал наблизо с двете си деца – Йоан и Георгия, на 4 и на 2 години: „Слава Богу, няма пострадали, но веднага ще премахнем всичко, което е потенциално опасно. Детето беше наблизо, но и аз бях на 5 метра с двете деца“.

Майката на момиченцета, което е играело наблизо и попаднало под клоните, е гневна: „Ако не бях издърпала детето, което беше на колелото – това дете, което е на две години и половина, директно клонът го размазваше, защото това е безобразие. Защото куп хора ходят с някакви папки, описват някакви дървета и не се реже. Преди години – аз съм достатъчно голяма, знам, че един клон уби едно дете, може би Вие си спомняте. Тук господин Паунов каза, че постоянно били правели сечове, постоянно били чистели. Аз не съм виждала да чистят, освен тези трънаци, които се чистят в градинките“.

Екип на пожарната и на Спасителната служба наряза дървото и почисти за около час терена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *