Оздравелият Кирил Домусчиев: Не изключвам фалити на телевизии

Кирил Домусчиев, който преди дни бе изписан от болница „Софиямед“ като оздравял след инфектирането си с коронавирус, смята, че инокомиката на България ще оцелее, въпреки всички най-мрачни прогнози, но ни чакат трудни години. В интервю, публикувано в броя на в.“24 часа“ в четвъртък, председателят на КРИБ и собственик на ФК „Лудогорец“ и Нова телевизия обаче предупреждава, че силно ще пострадат не само туризмът, ресторантьорството и транспортът, но и медиите.

„Смятам, че ще има сериозно отражение върху медиите, тъй като те са изправени пред риска да не получават доходи от релами заради спиране на редица бизнеси. Не изключвам да има фалити на медии, включително и телевизии, да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. Надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството“, казва Кирил Домусчиев. По думите му, ако България се бе присъединила към еврозоната по-рано, сега това щяло да даде повече възможности за подкрепа на икономиката ни.

През 2019 г. бизнесмена и брат му Георги Домусчиев придобиха най-голямата медийна група в България – „Нова Броудкастинг“, чрез специално регитрираното за целта дружество „Адванс Медиа“. Допреди обявяването на извънредно положение заради коронавируса у нас, финансовите приходи на каналите от групата на Нова бяха стабилни. На този етап отлив от продажби на реклами в медиите няма, но Би Ти Ви очевидно очаква сериозна криза, тъй като свали от програмата си всички премиерни продукции и ги остави за по-добри времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *