ОИК-Благоевград заседава по сигнала на Соня Ставрева срещу кмета

ОИК-Благоевград заседава по сигнала на Соня Ставрева срещу кмета

Общинската избирателна комисия в Благоевград ще заседава днес от 18 часа по сигнала на общинската съветничка от Партия на зелените – Соня Ставрева, която настоява предсрочно да бъдат прекратени правомощията на кмета Румен Томов.

Мотивите са й, че градоначалникът системно не изпълнява задълженията си и решенията на местния парламент, което пък е основание да сe иска неговото отстраняване.

ОИК веднъж вече прекрати правомощията на Румен Томов заради сигнала, че не е заличил свое търговско дружество, поемайки ръководството на областния център. На 18 януари се очаква ВАС окончателно да се произнесе по казуса – ще има ли нови избори в Благоевград или Томов ще остане на поста си.

Докато не приключи съдебната сага по този казус, ОИК-Благоевград няма как да се произнесе по същество по сигнала на Соня Ставрева. Ако Румен Томов остане на поста си, тогава ОИК ще има основание да започне нова процедура по неговото отстраняване по сигнала на общинската съветничка.

По всичко личи, че Общинската избирателна комисия в Благоевград ще има доста работа в следващите дни. Тя ще трябва да се произнесе и по сигнала на общинския съветник Калоян Ханджийски срещу Соня Ставрева. Той иска да се прекратят пълномощията на Ставрева като съветник, защото била собственик на медии и като такава е получила пари от общината за публикуване на поздравителни адреси, което пък било конфликт на интереси.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *