Около 1,4 милиона румънци ще посетят Гърция това лято

Около 1,4 милиона румънци ще посетят Гърция това лято

Гръцките гранични власти оценяват, че това лято около 1,4 милиона румънски туристи ще посетят Гърция, съобщи Аджерпрес. Това се казва в прессъобщение,  изпратено от румънското министерство на  външните работи.

Делегация на румънското външно министерство е била в Гърция на 27-28 май и е провела серия от технически срещи с представители на гръцките и българските местни и регионални власти, а също с представители на гръцките работодатели в хотелиерската индустрия с цел да бъдат намерени най-добрите решения за улесняване на достъпа и осигуряване места за настаняване  а румънските туристи през летния сезон.

По време дискусиите на граничния пункт Кулата – Промахон румънската страна е представила на българската и на гръцката страна серия от оплаквания от румънски туристи по отношение на дългото чакане за преминаване на границата. Представителите на българските и гръцките власти заявили, че вече са предприети допълнителни мерки с цел да бъдат елиминирани санитарните рестрикции, което ще доведе до намаляване на дългото чакане за влизане в Гърция.

Също така от гръцка страна са заявили, че ще бъде увеличен броят  на граничните  полицейски служители за извършване на граничен контрол, ще бъде увеличен транзитният капацитет през граничния пункт с поставяне на допълнителни касиери, ще бъдат облекчени процедурите за контрол на пътните документи за гражданите на ЕС.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *