Окръжният съд в Монтана реши да предаде на  Австрия българин, обвинен в кражби на каравани

Окръжният съд в Монтана реши да предаде на Австрия българин, обвинен в кражби на каравани

Окръжният съд в Монтана взе решение да предаде на съдебните власти в Австрия българския гражданин М.С.Р., обвинен в кражби на каравани там на стойност 81 500 евро, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.  

За М.С.Р. е издадена европейска заповед за арест, тъй като в периода 22 февруари-26 юни 2022 година откраднал няколко каравани в австрийските градове Велс и Адвланг, след като вече бил осъждан два пъти за същите престъпления в предишните години. Той е бил задържан в България на 1 ноември 2022 година, а на 4 ноември Окръжният съд в Монтана му е наложил постоянна мярка за задържане по искане на прокуратурата.

От Съда в Монтана коментираха за БТА, че Европейската заповед за арест е издадена от компетентен орган и отговаря на изискванията на българските закони и Рамковото решение на Съвета на ЕС. Заради това е взето решение М.С.Р. да бъде предаден на съдебните власти в Австрия, където може да получи до 5 години затвор за кражбите. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *