Онлайн ще се кандидатства и в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград от днес

Приемът на онлайн заявления започва на 8 май т.г. Всеки работен петък от седмицата кандидат-студентите могат да полагат изпити по предметите Български език, История на България, География на България, Математика, Биология и Английски език. Това съобщи за Радио Благоевград доц. д-р Ицка Дерижан, зам.-ректор „Образователни дейности“ във висшето училище.

Тя допълни, че изпитите започват от 14 часа и са с продължителност 60 минути. Само за изпита по Математика е предвидено повече време.

„Има една особеност. Необходимо е кандидат-студентите да подадат заявка за изпит в електронната система за онлайн регистрация на университета. За тази цел те трябва да посетят сайта, където има рубрика „Кандидатстудентска кампания“. Там е активна самата система за подаване на онлайн регистрационни документи. Кандидат-студентите трябва да имат регистрация с валидни лични данни и валиден адрес на електронна поща, на който ще се изпращат съобщения от университета.

Влизайки в системата, кандидат-студентът трябва да маркира изпитът или изпитите, на които желае да се яви. Системата автоматично изчислява дължимата такса и генерира платежно нареждане. Таксата е 30 лв. за един конкурсен изпит. Веднага след осчетоводяването на таксата, в рамките на ден, до два работни дни след внасянето на сумата в банката, тя влиза в университета, а кандидат-студентът получава обратен имейл с код и парола. С тях той влиза в системата и полага онлайн изпит“ – обясни процедурата доц. Дерижан.

Тя сподели, че може да има и частни случаи (подробностите в звуковия файл). Доц. Дерижан допълни, че при възможност, най-вероятно през юли месец, ще се проведат и традиционните кандидатстудентски изпити на хартиен носител, съобщи БНР.

„Нека всички кандидат-студенти бъдат спокойни. Ще направим всичко възможно те да се чувстват комфортно по време на онлайн изпитите и нека опитат своите възможности и предпочитания.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *