Опашка и мръзнене под снега пред РЗИ-Благоевград за PCR направления

И днес се изви дълга опашка под обилния снеговалеж пред сградата на РЗИ-Благоевград от хора, които чакат за PCR направление. Миналата седмица общински съветници предложиха зала „Яворов” да се ползва от чакащите, за да не бъдат навън и на студено, както и да им се раздава чай, за да се стоплят.

Оказа се, че предложението е трудно за осъществяване, поне за местната власт, и най-вероятно ще си остане само като идея на местните парламентаристи. Репетициите на Ансамбъл „Пирин” са основна пречка залата да бъде предоставена за ползване на болните, които чакат пред Регионалната здравна инспекция. Самите танцьори са притеснени, че ще се получи смесване на потоци от болни и здрави хора и е възможно да се заразят и те.

Дори в момента много от чакащите пред РЗИ влизат в сградата, за да са на топло и да ползват тоалетните, което също е рисковано за творческия състав на ансамбъла. Всеки ден в зала а”Яворов” 80 човека от културния институт репетират.

„Проблемът е, че се репетира всеки ден в зала „Яворов”. Няма как да се смесват потоците, хората пред РЗИ са със симптоми, може да се заразят изпълнителите от ансамбъла. Търсим друго подходящо помещение в района, но е трудно. Много е неприятно, но проблемът може да се реши с издаването на електронни направления, което се надявам да стане час по-скоро”, коментира зам.-кметът на община Благоевград – Любен Милев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *