Опашки пред мобилните оператори, изключват телефоните за неплатени сметки

Опашки се извиха пред банковите офиси и касите на мобилни оператори в Дупница в предпоследния ден от месеца. Пред магазините в града цареше спокойствие и се спазваше разпореждането да се допускат само по двама клиенти, пише в. „Струма“.

Жена на средна възраст, която се редеше на опашка пред един от банковите клонове, заяви, че теглила кредит, за да се лекува, сега го връща, но не е сигурна как ще плаща през следващите месеци.

“Днес е крайният срок да си платим вноските по кредити. За всеки просрочен ден плащаме лихви. Сега ще платим, защото ни преведоха изработените през февруари заплати, за следващия месец не се знае. Дано правителството направи нещо по въпроса, та банките да не ни тормозят поне 2-3 месеца, въпреки че не се знае как ще платим и след този период…”, коментираха дупничани.

Пред офисите на мобилните оператори голяма част от чакащите граждани бяха с изключени телефони, тъй като не са си платили месечната такса. “Защо ни изключват телефоните в събота?! При сегашната сложна ситуация да не можеш да си чуеш децата и близките как са. Можеха да изчакат, няма да оставим да не платим. Аз съм пенсионер и първо от пенсията заделям за телефон, ток, вода… Сега се налага да стоя по опашки. Аз съм от рисковата група хора. Децата ми са в чужбина. Няма на кого да дам да ми плаща сметките”, ядосано коментираше един от мъжете на опашката.

Иначе като цяло в града е пусто. Почти не се срещат хора. В центъра на Дупница само едно гладно коте мяукаше, но нямаше кой да му обърне внимание. Мъж клошар сладко си спеше на една от пейките пред общината и не го интересуваше какво става около него.

Двете седмици на извънредно положение научиха дори по-възрастните дупничани да се редят по опашките на разстояние един от друг. Вчера пред един от хранителните магазини в кв. “Бешика” кротко чакаха на опашка няколко човека.

Такъв ред обаче не могат да създадат по селата в Дупнишко и Бобовдолско. Младежи там продължават да се събират на тумби за по кафе. Кметове се оплакаха, че откакто няма присъствие на жандармерията по селата, полицейски коли не минават. Няма никакъв респект и младежите се събират около обяд и вечерно време.

В Мламолово тези дни полиция е издирвала мъж, който се завърнал от Италия преди два месеца, за да го накарат да се изолира за 14 дни.

Селски кметове недоволстват и от факта, че от РЗИ не им дават информация кога и кой техен съселянин се е завърнал от чужбина, а изискват от тях да ги докладват на полицията, ако не спазват карантината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *