Орхан Мурад съди енергото, 4 дни го оставили без ток

Кралят на фолкбаладите Орхан Мурад спешно издирва адвокат, който да му помогне да осъди енергото заради несправедливост, която му се е случила по време на извънредното положение, ожали се пред „Телеграф“ самият той.

При планов ремонт преди 3 г., майсторите разменили неговия електромер с този на комшията. През това време всички сметки са платени, но преди дни разбрали за недоразумението, когато спрели тока на изпълнителя на „Хиляди слънца“.

„Заради това, че моят апартамент е по-голям, сметката на комшията е била с 1470 лв. повече, които трябва да му доплатя. Но Енергото не ни дава ние с него да си се оправим, а ми изпратиха писмо, че трябва аз да ги внеса при тях, цялата сума да е наведнъж, а докато не платя, няма да ми пуснат тока“, разказа за одисеята си Орхан Мурад. Той и семейството му са били 4 дни без електричество, а през това време температурата е била 35 градуса. „Посред лято и в епидемична обстановка, няма по-грозна и нечовешка постъпка от това“, бесен е певецът.

Той е подал жалби в пловдивската прокуратура, до омбудсмана и в комисията за защита на потребителите, но отговори засега няма. „На петия ден ни изнудиха да подпишем споразумение по техен формуляр, че сме съгласни със задължението, че няма да последват съдебни действия, въпреки че знаят, че са виновни и са за съд. Направихме го, за да ни пуснат тока, иначе ако бяхме завели веднага дело, щяхме да сме на тъмно, докато излезе решението на съда – година, две, пет“, обясни легендарният музикант. Според споразумението задължението е разсрочено на 6 месечни вноски и Орхан Мурад е платил първата. „Ако някой юрист може да противодейства на тази несправедливост, нека ме потърси в социалните мрежи, заключи незрящият талант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *