Орязването на районните прокуратури попари кандидатите за деловодител в РП-Дупница

Дванадесет дни преди да се явят на втори тур на конкурса за деловодители в Районна прокуратура в Дупница, 11 –те кандидати, класирани до този етап, бяха залети със студен душ, след като ги уведомиха с имейли,че конкурсът се прекратява.

Първият етап на конкурса бе проведен в края на юни и на него 11 кандидати бяха допуснати до следващия етап от препитването, който е насрочен за 14 юли, пише в. „Струма“.

В четвъртък кандидатите за вакантното място са получили имейли, с които Районна прокуратура ги уведомява, че конкурсът се спира поради започналия процес на оптимизиране на структурата на районните прокуратури, като се визира чл. 98, ал. 1, т. 1 от правилника на администрацията на прокуратурата на Република България, т.е. отпада необходимостта от провеждане на конкурс за деловодител.

Гл. прокурор Иван Гешев обяви преди дни, че ВСС ще решава дали да отпаднат множество районни прокуратури, а в списъка му бе посочена и тази в Дупница. Тя би следвало, ако се реализира структурната промяна, да работи като офис или отделение към Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *