Оставиха в ареста санданчанин за изнасилване и дрога – делото гледано по скайп

Районен съд – Благоевград отказа да промени мярката „задържане под стража“ на Любослав Влахов от санданското село Ново Делчево. 19-годишният младеж е от половин година в ареста по обвинения за изнасилване и притежание на наркотици, пише в. „Струма“. Адвокат Марковски направи искане за изменение на мярката му, която вчера се гледа чрез видеоконферентна връзка по скайп, в унисон с безпрецедентните ограничителни противоепидемични мерки срещу коронавируса.

Делото бе разгледано вчера в Районен съд – Благоевград от дежурния съдия Владимир Пензов, след като преди това санданските магистрати се отведоха, тъй като обвиняемият е син на техен съдебен заседател, и ВКС изпрати делото на друг съд. Още в деня на постъпването – 20 март, дежурният съдия Екатерина Николова от РС – Благоевград образува и насрочи делото за разглеждане.

От Районна прокуратура и полицейското управление в Сандански бяха поискали вместо да се придвижва обвиняемият от Сандански до Благоевград в създадената извънредна ситуация в страната и обстановка на пандемия, да се направи видеоконферентна връзка посредством някоя социална мрежа и технологичен способ. Създаден е скайп акаунт и директно от полицейското управление на Сандански е направен връзка с обвиняемия Любослав Влахов, който е изразил съгласие делото да протече онлайн.

Заради молба на адвокат Марковски по факса, в която посочва, че не може да се придвижи от София, делото бе отложено за петък. Вчера то бе разгледано дистанционно по вече изпробвания начин през скайп, като съдия Пензов отказа да промени мярката на обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

19-годишният Любослав беше задържан в края на септември миналата година след подаден сигнал от 20-годишно момиче, че е било изнасилено от него в мазе в жилищна кооперация в Сандански. В хода на досъдебното производство у Любослав Атанасов Влахов е установено и високорисково наркотично вещество кокаин с бруто тегло 0,26 г, което е предадено за нуждите на разследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *