Осъдиха гръцка учителка на година затвор, била без маска в час

Гръцка учителка, която отказала да сложи маска в класната стая, бе осъдена от съда на 12 месеца затвор и лишаване от права за три години, съобщиха местни медии.

Вчера броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Гърция достигна 2646 за 24 часа, съобщиха гръцките здравни власти, цитирани от в. „Катимерини“.

С това общият брой на потвърдените случаи в страната нарасна до 46 892. От новите случаи 42 са регистрирани на граничните пунктове на страната.

Още 18 пациенти са починали, с което броят на смъртните случаи достигна 673, като средната им възраст в 79 години. 179 души в момента са интубирани.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се очаква да обяви допълнителни ограничения на движението в телевизионен брифинг за развитието на ситуацията с коронавируса в страната.

Професорът по инфекциозни болести и член на правителствения консултативен комитет за вируса Сотирис Циодрас също ще участва в брифинга.

Според източници, цитирани от в. „Катимерини“, Гърция е на път да стане поредната европейска страна, в която за втори път ще бъде обявен национален локдаун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *