Отвлеченият Янек от Дупница убит като наркомафиота Киро Буята?

Безследно изчезналият от 31 юли дупничанин Янек Миланов навярно е ликвидиран по подобие на мафиотското величие Кирил Цветанов – Буята, а следите и към двете престъпления водят към Васил Капланов – Каплата, бодигард на укриващите се от родното правосъдие Пламен Галев и Ангел Христов. Това твърди в-к „Уикенд“ , позовавайки се на близки на 43-годишния Янек.

Янек Миланов изчезна в нощта на 31 юли, само 4 дни след като се е прибра в Дупница от Париж. Мъжът работи във Франция от 17 години и всяко лято се прибира в родния си град. Във фаталния ден, в който изчезнал, той седнал с приятели и съседи пред блока. Телефонът му звънял. Малко след това – след 23 ч, наблизо спряло БМВ Х6, шофирано от Васил Капланов – Каплата, един от най-страховитите охранители на дупнишките мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов. Янек се качил в джипа и оттогава следите му се губят.

В Дупница твърдят, че през 2006 г. Васил Капланов – Каплата (мъжът на снимката долу) по идентичен начин участва в похищението и убийството на Кирил Цветанов – Буята, сочен като един от организаторите на кражбата на 600 кила колумбийски кокаин заедно с Поли Пантев.

Киро Буята изчезва безследно на 6 май 2006 г. около 22,30 часа вечерта. Тогава телефонът му звъни и той излиза спешно от къщата си в „Драгалевци“, качвайки се в „Ауди“. Казва на съпругата си, че отива да се види с Пламен Галев. Колата, която го чака, е шофирана именно от Васил Капланов, мълви се усилено в Дупница. Оттогава до ден днешен Киро Буята е в неизвестност, но трупа му не е открит. Опасенията на близките на Янек Миланов са, че той е последвал трагичната съдба на мафиотския бос. Според градската мълва, Буята е ликвидиран от охранителите Стъклето и Каплата.

За разлика от Киро Буята, влязъл в конфликт с Галеви заради трафик на дрога, „прегрешението“ на Янек Миланов е, че в миналото е имал вземане-даване с половинката на Васил Капланов – Каплата. Гавазинът на Галеви научил едва преди година за старата връзка на любимата си и оттогава подложил на постоянен терор 43-годишния Янек. Според братът на изчезналия Янек, срещу колата му имало две посегателства, а през зимата някой стрелял с въздушна пушка по прозореца на апартамента му.

Васил Капланов – Каплата е бил задържан дни след изчезването на Янек и след щателен разпит е бил освободен. Той е признал, че се е видял с изчезналия мъж, но твърди, че след 10-минутен разговор Янек слязъл от джипа му. До този момент охранителят на Галеви не е дал съгласието си да бъде разпитан с детектор на лъжата.

Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов, но наблюдаващия прокурор Бойко Калфин отказва да коментира разследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *