Отдават под наем 170 дка от летището в Сапарева баня

Отдават под наем 170 декара от летището край Сапарева баня. Това решиха на сесия вчера общинските съветници в курортния град. Началната тръжна цена, която те определиха, е 350 лв. на месец. Вчера стана известно, че националният рали шампион Димитър Илиев е изявил интерес да наеме част от летището, за да използва писта за обучение на рали пилоти, пише „Струма“.

Мотивът на общинските съветници да отдадат имота под наем с минимална цена от 350 лв. е, че летището в момента не се поддържа и е превърнато в сметище от остатъци от изгорели гуми при ежедневните дрифтове. Общината не получава никакви приходи от летището, а го почиства често за своя сметка. Ако се отдаде под наем, пистата ще се поддържа, беше мотивът на общинските съветници.

По време на сесията беше решено да се създаде комисия от общински съветници, която да извърши обстоен оглед на резервоара за питейна вода на Паничище, който е построен още през 2007 г., по времето на управление на общината от Сашо Иванов, но до момента все още няма Акт 16. Общинските съветници трябва да се запознаят на място докъде са стигнали ремонтните дейности по резервоара, който 13 години чака да бъде пуснат в експлоатация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *