Отделенията в благоевградската МБАЛ се препълниха със заразени от COVID-19

Отделенията в благоевградската МБАЛ се препълниха със заразени от COVID-19. Четирима пациенти с коронавирус са приети за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания, бившия Тубдиспансер, в Благоевград.

Пациентите – две жени и двама мъже, са с двустранна пневмония вследствие на ковидинфекцията, като състоянието им е средно тежко, заяви управителят на общинското лечебно заведение д-р Петър Георгиев пред в. „Струма“. Двама от болните са от село Долно Осеново, община Симитли, а други двама от Гоце Делчев. Те са изолирани в отделни стаи, но ако се стигне до завишаване на болните, ще се настаняват и по двама, като капацитетът за прием на болни с усложнения от COVID-19 е от 10 легла.

Има приети за лечение и във вътрешно и инфекциозно отделения на МБАЛ – Благоевград, като капацитетът на леглата е запълнен, като се поддържа една постоянна висока бройка, достигна вчера до 27 човека.

16 са болните в инфекциозно, 10 във вътрешно и 1 в интензивно отделение. 14 души с коронавирус се лекуват в урологията на частната болница ПУЛС, което бе трансформирано като ковид отделение.

Общинският кризисен щаб е взел решение да се поднови масовата дезинфекция по линиите на градския транспорт, паркове, градини и обществени места от общинска фирма “Биострой“.

В клиничната лаборатория на МБАЛ – Благоевград, в която от два месеца активно се правят изследвания за коронавирус на апарата за PCR тестове, който бе дарен от депутата Делян Пеевски, една от двете лекарки се разболя от изтощение и умора. Няма и лаборанти, тъй като се страхуват да не се заразят.

Управителят на онкоболницита „Св.Мина“ д-р Георги Георгиев, който е патоанатом, заяви пред „Струма“, че е готов да се включи и той при правенето на PCR тестовете в клиниката до излекуването и завръщането на колежката му.

За последното денонощие 26 са новите заразени в Благоевградска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *