Отец Георги от Банско: Да се молим на Бог! Не само да бием камбаните

По желание на мои съграждани Неврокопският митрополит Серафим разреши да се бият камбаните на църквата в Банско като знак на подкрепа и съпричастност към трудното положение, в което сме всички банскалии и всички наши сънародници.

Но камбаните в храма бият само за молитва, затова призовавам хората да се молят, докато чуват камбанния звън. Поне молитвата „Отче наш”, да казват, защото молитвите ще ни помогнат, а не камбаните. Това заяви днес иконом Георги Касапинов, който служи в 185-годишната църква „Света Троица” в град Банско, който е под карантина.

Той увери, че свещениците продължават да служат и сутрин, и вечер в светата обител, като не спират да се молят за здравето и благоденствието на българския народ. И предупреди, че църквата не е театър.

„Трябва в такова трудно време да засилим духовното. А не, докато бият камбаните, някъде да пушат скарите. Време е да загърбим материалното. Да се дисциплинираме, само заедно можем да се преборим с тази коварна болест. Нека се обърнем към Господ, това ще вдигне духа ни. Само така и бог ще ни помогне по-бързо и по-силно, ще бъде милостив към нас, както винаги е бил. За да можем в по-кратки срокове да се преборим с това заболяване”, призова отец Георги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *