Отиде си и началникът на детското отделение в Гоце Делчев

Още един лекар от Гоце Делчев не успя да се пребори с коронавируса. След битка със заразата в събота вечерта е починал началникът на детското отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Костадин Камбов.

Д-р Камбов се лекувал известно време вкъщи, след като бил прегледан и специалисти преценили, че няма нужда той да бъде хоспитализиран. В събота, обаче, обичаният лекар се почувствал зле и сам отишъл до болницата, където починал около 20.30 часа.

Според източник на в. “Струма” д-р Камбов е страдал от диабет.

Съгражданите му ще го запомнят като много добър човек и медик, който е излекувал редица поколения деца от района. Д-р Камбов е един от най-уважаваните педиатри в Гоцеделчевско. Миналата година той получи приз „Лекар на годината“ от Българския лекарски съюз по повод Деня на българския лекар.

Припомняме, че преди по-малко от два месеца болницата в Гоце Делчев изгуби още един уважаван от поколения медик – началникът на реанимацията д-р Милан Първанов. Той издъхна в столична болница след усложнения от коронавирус. Болестта при него се развила много бързо и въпреки усилията на столичните медици, те не успяха да спасят живота му.

След смъртта на д-р Първанов се откри сериозен проблем пред МБАЛ „Иван Скендеров“. Той беше единственият реаниматор в болницата. Надеждата на ръководството беше отделението да бъде поето от бившия директор на лечебното заведение д-р Мария Радойкова, но тя подаде молба за напускане няколко дни по-късно.

Наложи се спешно да се търсят специалисти. На молбата на болничния шеф д-р Петър Филибев откликнаха четирима столични медици, които ще лекуват пациентите от Гоце Делчев и 72-те села в района.

С положеителна проба за COVID-19 беше и съпругата на д-р Първанов – д-р Вера Ерменкова, която е завеждащ неврологичното отделение на местната болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *