Откраднаха историческа СНИМКА на Чърчил от хотел в Канада

Една от най-популярните снимки на Уинстън Чърчил, направена през 1941 г., е изчезнала от хотел в Отава и е заменена с фалшификат, съобщи Би Би Си.

Снимката, известна като „the Roaring Lion“, е направена от Юсуф Карш малко след като Чърчил произнася реч пред канадския парламент.

Служител на хотел Château Laurier за първи път забелязва, че снимката е заменена на 19 август, пише БГНЕС.

Снимката е една от най-емблематичните, правени някога на британския политик, и изобразява Чърчил миг след като фотографът Карш извадил пурата от устата му.

За пръв път в хотел „Шато Лорие“ разбрали, че нещо не е наред, когато служителите забелязали, че рамката на снимката не съвпада с тази на други снимки на Карш в същата стая.

След разследване и консултации с наследниците на Карш, хотелът установи, че снимката е „заменена с копие на оригинала“, се казва в изявление до местните медии. „Дълбоко сме натъжени от тази нагла постъпка“, се казва в изявлението на генералния мениджър на хотела Женевиев Дюма.

„Хотелът е изключително горд, че съхранява тази зашеметяваща колекция от арт-фотографии на Карш, която е открита през 1998 г.“

За случая е уведомена полицията в Отава, която е започнала разследване на кражбата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *