Откриха параклис в Барото край Гоце Делчев

Откриха параклис в Барото край Гоце Делчев

Параклис „Св. Архангел Михаил“ бе открит в местността Барото, в комплекса на Михаил и Дафина Зортеви, който носи същото име. Православният храм е издигнат край Гоце Делчев по всички правила на християнската традиция и бе осветен лично от Неврокопски митрополит Серафим. Присъстваха десетки гоцеделчевци, между които и кметът на общината Владимир Москов, съобщи frognews.bg.

Всеки, който посвещава вяра, труд и средства в името на Господ, извършва благородно дело, – заяви пред присъстващите митрополит Серафим по време на освещаването на новия православен дом.

Параклисът е изграден в прослава на Свети Архангел Михаил, главният пазител на Небесното царство, който да закриля хората в нашия район и да подпомага техните начинания. Това споделиха собствениците на комлекса Михаил и Дафина Зортеви, които от години влагат огромни усилия да превърнат хотела и ресторанта си в привлекателно място за туристи не само от България, но и от чужбина. Тяхното гостоприемство и създадения уют са отдавна известни и на хората от съседна Гърция, които са чести гости там.

От години „Барото“ и Гоце Делчев са част от европейския маршрут на мотоклубове и автотуристи от Франция, Германия, Полша, Чехия, Великобритания и др. страни. Сватби и кръщавки вече ще могат да се провеждат не само по светски, но и спазвайки православните традиции.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *