Отлагат дела и ограничават достъпа до Съдебната палата в Благоевград

От днес до 16-и декември се ограничава достъпът до Окръжен съд-Благоевград. Делата ще се гледат само в закрити заседания, а администрацията ще работи с граждани и адвокати само по електронен път. Единствено ще се разглеждат дела с неотложен характер и с висок обществен интерес.

През това време ще се гледат дела за мерки за неотклонение „задържане под стража“, дела за издръжка, за родителски права и други. Всички отложени дела ще бъдат пренасрочени за разумен срок.

Причината за решението е усложнената ситуация с коронавируса. Вирусът отне живота на един съдия и на един съдебен секретар в Окръжен съд. Целта е гарантиране живота и здравето на съдебните служители, както и ограничаване на разпространението на COVID-19.

От 74 служители в Окръжен съд-Благоевград, сред които 26 магистрати, 13 са с положителен резултат за коронавирус, а 23-ма са под карантина. Всеки служител, който е на работа, е длъжен да носи предпазна маска, а при първи симптоми на зараза от коронавирус трябва да уведоми прекия си ръководител. Забранява се струпването на повече хора на едно място в Съдебната палата.

Районният съд-Благоевград също ограничава достъпа, но за срок от две седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *