Отлагат и наградите „Икар“ за след карантината

Въпреки че преди няколко дни заяви, че театралните награди „Икар“ ще бъдат връчени както обикновено на 27 март – с публика или без, председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев вчера призова: „Да оставим емоциите настрана и да включим рациото!“. И пренасрочи церемонията след края на карантината заради коронавируса, без за момента да уточнява дата.

„Имаме шанс да спасим човешки животи!“, написа Мутафчиев във Фейсбук страницата на Съюза на артистите в България. Изявлението му гласи: „Скъпи приятели, на този етап Софийският театрален салон отлага поетапно всички публични събития, които са част от програмата. Нека да потушим емоцията си и да включим рациото! Имаме шанс да спасим човешки животи – на приятелите си, на семействата си и на бабите и дядовците си“. По-нататък шеефът на САБ уточнява: „На 27 март ще отбележим заедно с всички Световния ден на театъра, но този път от своите домове! А наградите ИКАР ще бъдат връчени след като отмине настоящата извънредна ситуация“.

Мутафчиев отбелязва още, че над 3000 души са гледали първия лайф на театър „Възраждане“ и двойно повече – втория, за което поздравява колегите си, но апелира да бъдат внимателни, когато се събират в театъра.

„Използвам възможността да споделя информацията на Столична община и Социалния патронаж, които подпомагат възрастните хора, такива с хронични заболявания или със затруднено придвижване. Доставка по домовете на лекарства и храна може да бъде заявена на телефони: 028188522 и 028188523!“, пише още Христо Мутафчиев.

„Изказваме благодарност към всички свои партньори за подкрепата и за солидарността! Софийският театрален салон не би бил същият без подкрепата на редица партньори, приятели и колеги, които са заедно с нас и в този труден момент!“, казва още той и на финала уверява: „Бих искал да ви уверя, че ще се срещнем отново!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *