Отменят се контролно-пропускателните пунктове в Гоце Делчев

Отменят се контролно-пропускателните пунктове в Гоце Делчев

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев. Отмяната е разписана в заповед на кмета на общината Владимир Москов. Съгласно Закона за здравето, противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите, могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на Регионална здравна инспекция.

Общинският кризисен щаб препоръчва на всички граждани от региона да пътуват до Гоце Делчев случай на неотложност, свързана с полагане на труд, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес и напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция.

В града ще бъде засилен контрола от страна на служителите на Районно управление на МВР – Гоце Делчев и служители на общината по спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и при установени нарушения ще се налагат предвидените в Закона за здравето санкции.

Припомняме, че със своя заповед кметът на Гоце Делчев въведе контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев в дните понеделник и петък от 06.00 до 18.00 часа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *