От Бяла Слатина до Атланта: Лора Асенова на „Мис Вселена“

Още една българска красавица покори сърцата на много американци и не остави безучастни журито и публиката на един от най-престижните конкурси за красота в света „Мис Вселена“. Този път надпреварата по грация и изисканост се проведе в Атланта.

И макар и победителка да стана 26-годишната красавица от ЮАР Зозибини Тунзи, нашето момиче успя да спечели сърцата на всички, като дефилира с национален костюм, посветен на българската маслодайна роза, който е дело на асеновградския дизайнер Стоян Радичев.

25-годишната Лора Асенова, която е родом от Бяла Слатина, разказа на света за красотата на нашата страна, както и за традиционната баница и киселото мляко. Лора показа на американците и стъпките на ръченица и така остави следа с впечатлението си.

„Участието ми в този конкурс беше истинска приказка

Изключителна организация и внимание към детайла. Неспирни комплименти към всички участнички, множество благотворителни дейности, посещения на значими места за Атланта и много забавления“, споделя Лора пред Trafficnews.

Тя разказа, че при пристигането си в САЩ, на входа на летището, имало огромна тълпа от фенове, които чакали всяко едно момиче и тръпнели да се снимат с тях. „Направихме си множество снимки и едва се придвижихме до организирания ни транспорт, съпровождани от охрана“, спомня си българката и признава, че усещането наистина е било звездно.

След пристигането и настаняването следвал ден с благотворителни прояви. Момичетата посетили организацията Meels on wheels, чиято основна дейност е подкрепата на хора в неравностойно положение, нямащи възможност сами да си набавят храна.

„Те приготвят ястия и ги доставят до домовете им. Изграждат и общности за подкрепа, извършват ремонтни дейности, продават различни стоки за набиране на средства и не на последно място имат храна и за животните. Показаха ни къде се извършва целият процес, разказаха ни повече за него, извършихме няколко доставки и украсихме част от кутиите за доставка с лично послание“, спомня си още Лора.

Всъщност дните на участничките в конкурса били доста напрегнати.

Налагало се да стават в 4 часа сутринта

и да се приготвят с прическа и грим за целия ден, който приключвал в полунощ. „Интензивни репетиции с изключителната Лу Сиера и останалата част от екипа на „Мис Вселена“. Но всяка безсънна нощ си струваше, защото шоуто, което сътворихме на финала, беше единствено по рода си. Емоцията, която изпитах, докато бях на тази сцена, да се срещна със Стийв Харви, Ели Брук и много други звезди, е незабравима“, спомня си още българката.

Важна част от конкурса била тази, в която участничките разказвали за своите държави и за техните особености. Лора описала красотата на нашата страна, разказала за някои традиционни ястия като баницата, за киселото мляко, за маслодайната ни роза. Показала им и народните ни танци и част от тях научила как се играе ръченица. „Изключително много се забавлявахме“,.

А националният й костюм силно впечатлил публиката, организаторите и всички момичета. „Представляваше ефирна розова рокля с множество цветя по нея. Имах специално украшение за глава, а изненадата ми за всички бяха малки розички, които разпръснах по време на своето представяне. За първи път бяхме класирани на първо място сред европейските страни за най-оригинален костюм и представяне от публиката. Представих и две вечерни рокли, едната на preliminary show-то, а другата на финала, която също беше дело на Стоян Радичев. Рreliminary show-то е шоуто преди финала, когато се избират и момичетата, попадащи в топ 20. За първи път след шоуто

България беше в множество фенски класации

което за мен е истинско постижение“, обясни българката.

В Атланта Лора създала множество приятелства и било трудно да се раздели с голяма част от момичетата. „Сигурна съм, че ще запазим топлите си отношения и с удоволствие ще си гостуваме“, убедена е българката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *