От вторник стартира дистанционно обучение

Кризата е възможност да направим по-голяма и по-бърза крачка към електронно обучение. От 17-и март, вторник, по БНТ 2 започва излъчването на телевизионни уроци за най-малките ученици, съобщи пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев.

Според него това е възможност да акцентираме върху това, което наричаме дигитално-медийна грамотност или дигитално медийно възпитание.

„Не всички деца прекарват много време пред екрани. Дигиталното образование трябва да им помогне повече време да прекарват пред полезно-образователно съдържание“, коментира той.

Според Вълчев е много важно в този период на експоненциално нарастване на броя на заразените да се намали социалното общуване, тъй като младите хора дори да са по-малко засегнати, могат да бъдат преносители на заразата.

Той беше категоричен, че ситуацията е съвсем различна от грипните ваканции и сега отговорността на родителите е по-голяма. “Децата са в много голяма степен вкъщи. Мисля, че всички осъзнават колко е различна ситуацията”, допълни министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *