От днес отварят за посещение паркове и градини в Благоевград

От днес отварят за посещение паркове и градини в Благоевград

По заповед на кмета на община Благоевград Румен Томов е позволено от 28 април посещение в паркове и градини за деца с родителите им. Деца на възраст до 12 години могат да бъдат разхождани само от членове на семейството между 9,30 ч и 18,30 ч. по определени маршрути. За собственици на кучета времевият диапазон е всеки ден до 9,30 ч. и след 18,30 ч.

Община Благоевград апелира, жителите при посещение на градски паркове и градини, стриктно да спазват противоепидемичните мерки. Задължителни са: носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Влизането и излизане от парковете и градските градини ще се осъществява през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и в тревни площи, информира БНР.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *