Охранител с термокамера пази Ердоган от коронавируса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се появи днес в турския парламент с охранител с термокамера, който проверяваше хората, с които се среща, за висока температура, която би могла да бъде свързана с коронавируса, предаде Ройтерс.

Охранителят сканираше журналисти и политици, които се тълпяха около турския лидер, който пристигна в парламента в деня, когато в страната беше потвърден първият случай на коронавирус.

Ердоган по-късно каза на членовете на неговата Партия на справедливостта и развитието, че Турция предприема адекватни мерки за защита на гражданите си. „Нито един вирус не е по-силен от нашите мерки“, каза той.

Официален представител от президентството посочи, че термокамерата може да бъде използвана при бъдещи публични появи на Ердоган, за да се ограничи излагането му на коронавируса, предава БТА.

66-годишният президент избягваше ръкостискания с официални представители тази седмица, като поставяше ръка върху сърцето си вместо това, по време на среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Брюксел и с новоакредитираните посланици в Анкара.

И в двата случая той даваше лаконично обяснение за действията си: „Корона!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *