Още една починала е свързана с „Илиянци“ , защо няма карантина?

Шефът на починалата през уикенда след усложнения на коронавирус 64-годишна жена разкри подробности за заболяването й. Жената почина в Пета градска болница в София един ден, след като бе приета. Тя е работила като Ръководител търговска експлоатация на гара Илиянци и е била шефка на сина на първите две жертви на заразата, които си оридоха в „Пирогов“.

В момента под карантина са мъжът и дъщерята на починалата жена, но не и контактните с нея лица. Такива Здравна инспекция е започнала да издирва след репортаж на Нова Тв.

„Влязох при нея на обяд за услуга, и забелязах, че не е добре. Същия ден не е обядвала. След като се почувствала зле, на другия ден решила да се лекува у дома, тъй като помислила, че е грип. На третия ден положението й се влошило, и е приета в болница с двустранна бронхопневмония.”, заяви шефът на жената за „Здравей, България”.

Болната изпада в безсъзнание и въпреки че е включена на апаратна вентилация, лекарите не могли да я спасят. „Тя е пътувала с влака, ходила е до магазина, можела е да се зарази от всеки.”, допълни нейният шеф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *