Още 15 заразени с коронавирус в Сърбия, общо са 118

В Сърбия тази сутрин бяха регистрирани още 15 случая на заразени с коронавирус, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от електронния печат. Потвърдени са общо 118 случая на Ковид-19 в страната.

От последните 15 потвърдени случая, петима души са хоспитализирани, но са в добро общо състояние, а останалите 10 са на домашно лечение, предава БТА.

От 8 часа тази сутрин /9 часа българско време/ държавните граници на Сърбия са напълно затварени за авио-, авто- и железопътен транспорт, в страната ще могат да влизат само товарни камиони, както съобщи снощи президентът Александър Вучич.

От днес в 12 часа спира и междуградският транспорт за влакове и автобуси, оставена е възможността за придвижване с автомобили.

Изплащането на пенсиите, което започва на 25 март, може да се окаже голям проблем, защото пощаджиите трябва да изплатят пенсиите на 1,7 милиона най-възрастни граждани, които са в домашна изолация, пише вестник „Новости“. Обмисля се вариантът членове на сръбската армия да се притекат на помощ. В сръбското правителство потвърдиха за „Новости“, че се разговаря за предложението и се търси начин това да се реализира възможно най-бързо и най-лесно.

Как ще функционира градският транспорт следващите дни и ще бъде ли временно спрян, е въпросът, който измъчва всички белградчани, пише още „Новости“. Заради въвеждането на мерките по време на извънредното положение, които включват забрана за излизане навън от 20.00 до 5.00 часа, ръководството на градския транспорт в Белград започна вчера да оттегля превозните средства от улиците в гаражите още от 18.30 часа.

Епидемиологът Предраг Кон заяви за държавната телевизия РТС, че страната е завършила втората седмица от епидемията, както и че третата седмица е една от ключовите за разпространението на заразата. Целта на мерките е епидемията да се разтегли във времето и според него при сегашния режим тя ще продължи още шест седмици.

Трябва да се види дават ли сегашните мерки резултати и ако тези мерки се докажат като добри и бъдат удължени, обемът на епидеията ще се намали, каза епидемиологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *