Пада карантината за жителите на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Отпада временната забрана за движение за жителите на квартал „Изток“ в гр. Кюстендил. От 00:00 ч. тази вечер ще бъдат премахнати пропусквателните пунктове от входовете и изходите на квартала.

Това обсъди и реши на свое заседание Областният кризисен щаб за борба с коронавируса. Блокадата на квартала ще отпадне със заповед на шефа на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. Членовете на Кризисния щаб отбелязаха, че временната мярка е дала резултат и е постигнала своята цел – да се ограничи доколкото е възможно разпространението на заразата. Отчетено бе, че с всеки изминал ден броят на новооткритите лица с коронавирусна инфекция в кв. „Изток“ намалява, затова е и оправдано да бъде отменена тази ограничителна мярка.

С оглед на непредвидимата ситуация и прогнозите наесен да има нова вълна на заболяването, членовете на Областния кризисен щаб отчетоха, че е необходимо да не се създава излишна натовареност на болничните заведения и на лекарите в областта. „Необходимо е, доколкото можем, да щадим болничните заведения, лекарите, полицията и хората на първа линия, за да не се окаже на един етап, че нямаме капацитет да се справим при нов пик“, отбеляза Виктор Янев. В тази връзка Областният кризисен щаб взе решение да бъде удължен във времето пропусквателният режим на входа на болницата в град Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *