Пазарът в Благоевград се завръща към нормалния търговски процес

Пазарът в Благоевград се завръща към нормалния търговски процес

С добра посещаемост започна днешният пазарен ден в Благоевград. При стриктно спазване на наложените карантинни правила се пропускаха посетители на откритото тържище. Селскотостопански производители от целия регион използваха падането засега на рестриктивния режим за да изложат продукцията си.

Строга охрана от страната на общинските служби и добра организация от страна на клиенти и търговци – така можем да определим днешната картина от благоевградския кооперативен пазар. След като беше поотпуснат режимът за работа на подобен род тържища, посетителите демонстрираха сериозно желание да се сдобият с прясна земеделска стока, информира БНР.

Макар и принудени да действат на приливи и отливи, селскостопанските производители от региона показват завидна устойчивост през карантинния период. На този етап по-голямата част от тях имат желание да продължат да се занимават със земеделска дейност.

Земята явно зарежда с оптимизъм. Въпреки нелеките усилия, които изисква поддържането на едно стопанство, фермерите не губят надежда, казва Николай Николов, чието стопанство е в района на Долна Градешница.

Доколко обаче, се чувстват защитени от държавната политика земеделците; и реално ли е за тях предложението да излагат продукцията си в големи търговски вериги. Производителите са категорични, че мястото им е на пазара. А подобен род ходове не биха довели до някакъв качествен резултат.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *