Пак коронавирус в ромската махала на Кюстендил

Пак коронавирус в ромската махала на Кюстендил

Нови 3 случая на коронавирус са установени през последното денонощие в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил.

Само в рамките на два дни случаите в гетото са общо 7. Взети са около 50 проби на жители от кв. „Изток“, издирването на контактни лица продължава. Очакват се резултати и съответно, ако има нови заразени ще се предприемат спешни мерки от страна на Областния оперативен щаб.

Последните положителни проби са на мъже, които нямат роднинска връзка. Лицата са поставени под задължителна карантина и не са с грипоподобни симптоми. Връчени са предписания за карантиниране на контактните им лица, вземат се и проби за изследване. Продължава епидемиологичното проучване от компетентните органи. Освен издирване на контактните, в кв. „Изток“ ще стартира и изследване с бързи тестове, съобщават от РЗИ – Кюстендил. Изследването ще се прави по желание на гражданите, със съдействие на медиатори и представители на Сдружение „Ларго“.

В Ковид отделението на болницата в Кюстендил има хоспитализирано лице, което е от потвърдените случаи от миналата събота. Това е мъж на 60-годишна възраст, който е в средно тежко състояние, информират от лечебното заведение.

Потвърдените случаи на заболели от COVID-19 в област Кюстендил вече 104.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *