Парламентарната битка в Благоевград и Сандански стартира със закъснение

Парламентарната битка в Благоевград и Сандански стартира със закъснение

2 от общините в Югозапада – Благоевградска и Санданска, ще получат на предстоящите парламентарни избори служебно разпределение на политическите партии по секционни избирателни комисии. В община Сандански политическите сили така объркали квотното разпределение на различните състави, че накрая пратили в Благоевград протокол, че не могат да постигнат никакъв консенсус.

Аналогична ситуация се получила и на консултациите в Благоевград, където от „Има такъв народ“ не харесали броя на местата, които получава, в 3 от благоевградските комисии, поради което и тази община влиза в кампания без утвърдени състави на СИК.

Говорителят на РИК Радослав Митрев съобщи, че служебното назначение от тях на съставите на благоевградските и санданските секционни комисии ще стане на 15 юни. Тъй като всяко решение на РИК може да се обжалва в 3-дневен срок в Централната комисия, ако някоя от партиите и коалициите се почувства ощетена от служебното назначение и избере вариант обжалване, това сериозно може да застраши сроковете за регистрации и членовете на комисиите в Благоевград и Сандански да бъдат назначени в последния момент, без да имат време да бъдат обучени за работа с машини и попълване на изборни протоколи, пише „Струма“.

Според утвърдената от ЦИК методика в Благоевград ГЕРБ ще има 341 представители в секциите, ИТН е с 232-ма, следват „БСП за България“ със 195 членове, ДПС – 145-има, „Демократична България – обединение“ и „Изправи се! Мутри вън!“ с по 139 членове.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *