Пастор за струпване на хора заради служба в Самоков: Нищо незаконно не се е случило

Служба на открито за Цветница събра десетки хора в Самоков, въпреки забраната заради коронавируса. В ромската махала в града се събраха голяма част от жителите ѝ. Вече има глобени за неспазването на противоепидемичните мерки.

След сигнал от вчера прокуратурата веднага е извършила проверка. Установени и издирени са участниците. Образувано е досъдебно производство по Наказателния кодекс. До момента са наложени глоби на 48 души. Изясняват се и останалите участници, които трябва да бъдат разпитани.

Пастор Николай Василев обясни, че са се събрали повече от 200 души. „Тъй като беше голям празник, хората искаха да отидат на църква. Не можем да ги спрем. Трябваше да има молитва за града, за страната и за болните. Спазихме всички мерки за безопасност – хората бяха на разстояние, дезинфекцираха се и всички бяха с маски“, каза пасторът пред БТВ.

По думите му нищо незаконно не се е случило, а църквата е отделна институция от кметството, за да иска разрешение.

„Няма забрани за богослуженията. Пасторът не може да забрани хората да отправят молитви“, каза от своя страна Александър Методиев, бивш депутат и общински съветник в Самоков. Той също потвърди, че хората са спазвали дистанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *