Паунов: Хора, спрете се, само за вторник имаме три погребения от Ковид-19

„От известно време, незнайно защо, Кюстендил се стремим да застанем на челно място в черните статистики. Само в неделния ден градът се нареди на трето място в страната по брой на заразени с Ковид-19, след София град и София област”, би тревога на нарочна пресконференция кметът Петър Паунов.

„Само за вторник има три погребения на хора с Ковид-19, трябва ли да премълча това и трябва ли да станем съучастници в убийство?! Спрете се хора, накъде се запътихме? Лекарите непрекъснато ни призовават да носим маски. При най-малки симптоми е задължително да се самоизолираме. Когато ходим при родителите си, трябва да носим маски”, предупреди Паунов.

„Нека да се спрем и да покажем своето уважение към лекарите и учителите. Социалните екипи само за седмица са обслужили 335 човека. Не искам да звучим отчаяно, но един лекар наскоро каза, че не здравната система се проваля, а обществото. Нека да не провалим усилията на нашите родители и учители да ни направят хора”, добави кметът на Кюстендил.

По думите му 10 дни карантина не са фатални, а са спасителни. Става въпрос за спасяване на човешки животи. „Спрете се, хора, не се блъскайте по опашки. Няма драма, когато кихнеш, но може да е предупреждение, че може да има опасност за вашето здраве и за околните”, заяви Паунов.

Градоначалникът още веднъж призова да не съсипваме и заразяваме лекарското съсловие, пише в. „Струма“. „Докато ние през лятото се радвахме на слънцето и ходехме на заведения, бяхме по плажовете, медиците останаха на предна линия да лекуват нашите близки. Лекарите са с костюмите денонощно, не могат да вдигнат телефоните”, каза кметът на Кюстендил.

Над 60-70 са заразените в община Кюстендил през последното денонощие. „Вече не можем да им хванем бройката, непрекъснато пристигат списъци от различни болнични заведения”, обяви Паунов. Той уточни, че в заведенията се спазва изискването на задължителна дистанция от 1,5 метра. При някои дори клиентелата е намаляла и не се наблюдава някаква пълняемост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *