Пациенти с пневмонии и бронхити пълнят болницата! Лекари: Излишна психоза!

Вътрешно отделение на общинската болница в Дупница е пълно с пациенти с пневмонии и бронхити. „Заболеваемостта от пневмонии и бронхити не е по-висока от предишни години. Създава се излишна психоза у хората. Не се знае колко души са се разболели от коронавирус и са го изкарали на крак. Пациентите с грип се настаняват в инфекциозно отделение и се лекуват с адекватни медикаменти”, заяви завеждащият отделението д-р Елена Гюзелева.

Вчера до 15,00 часа нямаше новопостъпили пациенти във фтизиатрия със съмнение за коронавирус. В момента там са настанени двама мъже – единият от Кюстендил, другият е 18-годишен младеж от Дупница, пише в. „Струма“.

От болницата съобщиха, че нямат достатъчно предпазни средства. В същото време в града се продават маски против грип в три аптеки на цена от 2 лв. бройката. Собственикът на аптеките Георги Давков заяви пред репортер на “Струма”: “Преди истерията, предизвикана от коронавируса, купувах маските за по 7 ст. бройката. Сега ми ги доставят на цена 1,20 лв. за брой. Търсенето определя пазара”, заяви Г. Давков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *