Пациентка с отрицателен тест поставена под карантина

Пациентка от Горна Оряховица с отрицателен тест беше поставена под карантина, съобщи Нова тв.

Жената, която е на 36 години, била приета в болница заради проблем с бъбреците. Объркването станало, след като медицинска сестра в Университетската болница „Св. Марина“ подала грешна информация, че жената е с положителен бърз тест за коронавирус.

Младата жена постъпва с висока температура и запушване на бъбреците. Диагностицирана е с антигенен тест и с PCR тест, че няма COVID-19 и може да постъпи, но въпреки това медицинска сестра от болницата подава в информационната система, че жената е с коронавирус и тя е карантинирана.

На 19 април Галина Николова получава силни болки в бъбреците. Лекари от местната болница я съветват да потърси специалисти, тъй като и друг път е имала подобни проблеми. Още на следващият ден тя е на преглед в плевенска болница и лекарите я съветват да постъпи за лечение. По процедура й правят задължителен антигенен тест за COVID-19. „След 20 мин. чакане ми казаха, че тестът е нечист – съмнителен. Успях само да го снимам”, разказва Николова.

От снимката се вижда ясно, че тестът е само с една черта. Тоест – отрицателен. Въпреки това Галина е пратена и на PCR тест. „И той беше отрицателен”, казва тя.

Жената подозира, че съмненията на медицинската сестра са породени от факта, че тя идва с висока температура заради бъбречната инфекция.

„Не всеки с 39 градуса температура е с COVID-19. Гледаха ме като прокажена”, допълва Николова.

В крайна сметка тя постъпва в друга болница. Докато лекува бъбреците си, получава обаждане „Казаха ми, че съм с положителен тест и съм поставени под карантина. Бях в пълен шок”, разказва жената.

От болницата обясниха, че докладвали на РЗИ заради съмненията си в антигенния тест. И твърдят, че под контролната черта нещо се e появило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *