Перачката в детска ясла “Радост” под карантина заради съпруга й с Covid-19

Перачката в детска ясла “Радост” под карантина заради съпруга й с Covid-19

Перачката в Детска ясла № 2 “Радост” над Колежа по туризъм в центъра на Благоевград е с наложена 14-дневна карантина заради доказан коронавирус на съпруга й, международен шофьор, пише „Струма“. Новината притесни сериозно родители на деца в детското заведение, тъй като през последните седмици перачката редовно е замествала лелки във всичките 4 групи и е имала контакт не само с колегите си, но и с хлапетата.

Вчера не бе ясно какъв е резултатът от PCR теста й, а това засили напрежението, тъй като не са правени тестове на никого от контактните лица в местоработата й, нито директорката Веска Щракова официално е уведомила родителите за ситуацията.

От общината обясниха, че в срок се изпълняват всички предписания, разпоредени от Регионалната здравна инспекция, и няма констатирани нарушения, визирайки вероятно разпоредената засилена дезинфекция. Обичайната практика в подобни случаи на карантина, когато в семейството има доказано заразен, е да се тестват всички контактни с него. Ако при тях не се открие вирусът, хората, с които те са контактували, не се подлагат на задължителен тест.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *