Перник откри процедура за възлагане на концесия на язовир „Рашовец“

Община Перник откри процедура за възлагане на концесия на язовир „Рашовец“, съобщиха от администрацията, предаде БТА. Тя е със смесен предмет – ползване на обекта и експлоатация на услуги – спортен и любителски риболов.

Концесионерът поема задължение да изпълни инвестиционна програма и да поддържа водоема в експлоатационна годност, както и правото да извършва стопанска дейност. Освен риболов, той може да развива и услуги, свързани с отдиха на населението – плажуване, развлечения на открито и др. Прогнозната стойност на концесията е 2 169 224 лв. Тя е с 20-годишен срок и възможност за удължаване с още 80 месеца. Началната дата на концесията е 3 март 2021 г.

Язовир „Рашовец“ е разположен в землищата на селата Мещица и Расник и е с площ 25 761 кв. м и обем 50 000 куб.м. Подхранва се основно от дъждовни и повърхностни води. Язовирът е актуван като публична общинска собственост и се управлява от кмета на община Перник.

Веднъж вече водоемът е даван на концесия, но миналата година договорът с тогавашния концесионер „Кракра Прес“ е прекратен заради задължения към общината, натрупани от неплатени вноски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *