Перничани търсят квартири по морето, цените скочиха, плажовете пълни

След краха на туристическия бизнес заради пандемията и ниските оферти в средата на юни сега цените на хотелите по морето скочиха. Разликата е с около 35-40% спрямо офертите от средата на юни и почти достигнаха стойностите от миналата година. Според туроператорите най-желаните от перничани курорти са Слънчев бряг, Приморско, Созопол, Несебър и Златни пясъци.

„Когато отпуснаха мерките, със съпруга ми започнахме да мислим за лятната почивка. Разгледахме офертите и се оказа, че хотели, които сме посещавали, са на половин цена за периода, в който обикновено ходим. Непрекъснато слушаме за проблемите в туризма по телевизията и не допускахме, че ще има драстичен скок на цените. Но се оказа, че грешим. В края на юли цените бяха вдигнати като тези от миналата година“, разказва перничанка.

Така 4-звезден хотел на някои от изброените курорти за 6 нощувки е на цена от около 1000 лв. с включена закуска. Ако е ол инклузив, трябва да се изръсите почти двойно, пише в. „Струма“. Според туроператорите обаче има промяна в търсенето. Перничани предпочитали малки семейни хотелчета или квартири, а не големите комплекси. Там и цените били по-поносими. Семейните хотели са на цени между 50-80 лв. за стая със закуска на ден. Квартирите пък се предлагат срещу 20-25 лв. за легло на ден.

Въпреки кризата с коронавируса се оказа, че плажовете по родното Черноморие са пълни. На повечето места се спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *