Пернишки гардове с оферта да охраняват общински обекти в Благоевград

Пернишки гардове с оферта да охраняват общински обекти в Благоевград

Пернишката охранителна фирма „Саламандър-АСО” ООД на Лъчезар Пенев и Филип Атанасов, чийто представител за Благоевград е Александър Петров, управител на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ по време на управлението на кмета К. Паскалев, предложи да охранява яслите, детските градини и филиалите им, Млечна кухня, социалните заведения, Домашния социален патронаж и други общински обекти срещу 90 720 лв. без ДДС. Фирмата единствена бе поканена да представи оферта за охрана на обектите.

През юни в аналогична поръчка с включени 5 позиции за охранителна дейност конкурент на пернишката „Саламандър-АСО“ ООД бе благоевградската фирма „Алфа Груп Секюрити“ ООД на съдружниците Костадин Георгиев, Кирил Терзиев и Росен Туталов.

Те загубиха с разлика само 0,01 т. позицията за охрана на парковете и социалните жилища за следващите 3 г. с предложение за 431 000 лв. без ДДС, което бе само с 1920,32 лв. повече от офертата на конкурентите им, и подадоха жалба в КЗК.

По останалите 4 позиции за охрана, чиято обща прогнозна стойност бе 102 000 лв. без ДДС, победител не бе излъчен, тъй като и двете дружества бяха отстранени с един и същ мотив – липса на график за работа на охранителите.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *