Петричанин, набил чичото на жена си пред ченгетата, осъден на 1 г. условно

Петричанин, набил чичото на жена си пред ченгетата, осъден на 1 г. условно

30-годишен петричанин, налетят на бой на чичото на жена си, бе осъден на 1 година условно. Васил Д. бе признат за виновен от съда за екшън от лятото на 2019 г., при който посред бял ден пред очите на полицаи, служители на ВиК и общинска администрация набил 59-годишния си роднина Георги Д. на кръстовището между ул. „Кочо Мавродиев” и „Одрин“.

Чичото живеел със семейството си на първия етаж във фамилна къща, а на втория – неговата снаха, жената на брат му. Отношенията помежду им били влошени, често ставали скандали, които били потушавани с намесата на полиция. След оплакване на Георги Д., който бил инвалид на 95% заради заболяване, че снаха му е премахнала водомера от неговия етаж, кметът на Петрич разпоредил проверка. На 12 юли на обяд служители на ВиК и представители на общината отишли на място, като първоначално на проверката присъствал само Георги, но след 15 минути пристигнала и снаха му, която се обадила на телефон 112 да потърси съдействие от полицията, пише „Струма“.

Когато дошли полицаите, те започнали да разговарят с нея, а деверът й стоял настрани и само наблюдавал. В един момент с колата си пристигнал нейният зет Васил Д., който още със слизането се развикал на чичото: „Ти ли ще биеш детето?!”, и без да се притеснява от присъствието на полицаите, се нахвърлил върху него и започнал да му нанася удари. Полицаите едва удържали разярения мъж, като при опита да го отблъснат единият от тях паднал на земята. Наложило се да бъде извикано полицейско подкрепление и накрая агресивният мъж бил задържан.

Вследствие на ударите трудноподвижният чичо получил контузия на главата и мозъчно сътресение. След проведено разследване нападателят бил обвинен за едро хулиганство заради това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с особена дързост, като набил чичото на жена му посред бял ден, на публично място пред множество хора, включително полицаи.

В хода на делото, разгледано в Районен съд – Петрич, са разпитани множество свидетели и Васил Д. е осъден на 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок, както и да заплати 1500 лв. обезщетение на Георги Д. за болките и страданията, които му причинил.

Присъдата на първоинстанционния съд подлежи на обжалване.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *