Петрич отмени шоу за Деня на детето заради смъртта на бизнесмена Самуил

Петрич отмени шоу за Деня на детето заради смъртта на бизнесмена Самуил

В Петрич се отменя магическото шоу за Деня на детето, съобщиха от общинската администрация.

„Във връзка с трагедията, която почерни едно семейство и Петрич, кметът на общината Димитър Бръчков издаде заповед за отмяна на честването в Градски парк за Деня на детето. „Едно дете остана без баща, за него 1 юни няма да е празник. Нашата съпричастност е нужна в този тежък момент, подкрепата ни също. Вярвам, че жителите на общината ще приемат решението, което взимам сега за отмяна на честването“, коментира градоначалникът. Детето на Самуил Кацарски е възпитаник на Общински детски комплекс – съорганизатор на честването за Деня на детето.

Самуил Кацарски поддържаше зелените площи и поливната система в Градски парк на Петрич, където трябваше да се състои и детския празник на 1 юни. Почина от тежки травми след нанесен побой. Ръководството на община Петрич изказва съболезнования на семейството на Самуил Кацарски и осъжда жестокостта и убийствената агресия!“, каза кметът Димитър Бръчков.

Преди седмица 44-годишният собственик на оранжерии за цветя и цветарски магазин Самуил Кацарски бе зверски пребит на улицата, а вчера почина в столична болница.

Арестувани са двамата побойници – Кристиян Кожовски и Павел Тасков.

Тази вечер от 20 ч петричани излизат на мълчаливо бдение на пешеходната пътека, където бе пребит Самуил.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *