Пет страхотни места в Европа за зимни спортове

Има огромен брой круроти предлагащи практикуването на зимни спортове в цяла Европа. От каране на ски на Балканите до норвежките курорти, които са прекрасни за семейни ваканции, континентът предлага разнообразни видове зимни почивки, без значение от бюджета или уменията ви. А междувременно може да се сдобиете и с безплатна карта за ски, пише международният сайт за пътуване, медии и забавление theculturetrip.com.

Тези, които обичат да планират предварително, могат да си уредят безплатно каране на ски много преди да стъпят в планината или дори да си направят резервация. 50 курорта по целия свят дават възможност за един безплатен ден каране на ски, ако си купите яке или панталони от конкретна марка, например. Просто си изберете екипировка, курорт и можете да заминете.

Бой Тауил, Испания

Този величествен връх в Пиренеите има цял куп характеристики, с които може да се гордее. На 2751 метра височина той е най-високият в Пиренеите и има над 50 различни ски писти. Рядко има тълки, а обърнатите на север склонове гарантират изключителен сняг. Подножието на върха е отлично за деца.

Всъщност Бой Тауил е чудесна семейна дестинация по няколко причини. Освен базата, която е много подходяща за начинаещи, има две ски училища, занималня за деца над 1 година, а всички писти по склона са разположени в една посока, което го прави един от най-безопасните курорти в Европа.

Силврета, Австрия

Силврета е част от Централните Източни Алпи и много от нейните върхове се издигат наф 3000 метра. Прилежащата долина Монтафон се радва на 140 км безупречен сняг и безбройни възможности за любителите на фристайла, благодарение на иновативния и креативен дизайн на пистите в курорта – релси, платформи и виражи, подходящи за всички нива на напредналост.

За разлика от друи места за зимни спортове, Силврета е с изключително лесен достъп. Още с пристигането е много лесно да скочите веднага в екипа и обувките и да се отправите към склоновете. Районът е подходдящ не само за ски – любителите на зимните спортове могат да се спуснат крос кънтри, да правят зимни преходи или дори да се включат в ски сафари.

Боровец, България

Първият ски курорт на Балканите е само на 70 км от столицата на България – София, и е започнал като ловна хижа за царското семейство на страната, пише сайтът. В наши дни Боровец е страхотна алтернатива за всеки, който не иска да обира банка, а по-голямата част от 15-те му писти е подходяща за начинаещи и средно напреднали.

Всеки, който се чувства малко уморен след цяла сутрин каране на ски може да презареди със следобедна дрямка и да се върне на снега за каране по тъмно от 18 до 22 ч. Независимо дали е ден или нощ, 175 снежни оръдия осигуряват отлични условия в курорта.

Хафйел, Норвегия

С ранен и редовен снеговалеж през зимата и 200 снежни оръдия, които да допълнят картината, Хафйел може да гарантира оптимални условия за ски независимо от времето. Комбинацията от етсетсвен и изкуствен сняг създава прекрасна база за ските в курорта. Освен това е само на два часа и половина път от Осло и е много лесно да се стигне до там.

Има открити паркови зони за всички възрастови групи. Всички имат скокове, а колкото по-нагоре се качвате, за толкова по-напреднали са съораженията за упражнения. Има 33 спускания, предлага се нощно каране и 660 км писти за крос кънтри.

Шамони, Франция

Изборът на този курорт не е много изненадващ, но неговите предимства са неоспорими. Сгушен в полите на Мон Блан, този изключителен планински град се намира там, където се срещат границите на Франция, Италия и Швейцария. Той предлага всичко, което бихте могли да искате от една ски дестинация.

Особен акцент е курортът Ле Хуш, на 10 минути извън Шамони. Той е по-тих от големия си брат и е идеален за семейства със своя писта от Световната купа и много място за каране между дърветата. За тези, които искат да останат в сърцето на Шамони, и Бреверен и Флегер са отлични и са свързани с много добра система от лифтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *