Пиринско изтръпна заради тази новина за наркобос №1, свързан и с „Наглите“

Соченият за наркобос №1 на Пиринско, санданчанинът Васил Маникатов излезе от затвора предсрочно, снощи той се прибрал в родния Сандански, съобщава Struma.com. Решението за предсрочното освобождаване на Маникатов е на апелативен съд, в чийто мотиви се посочва, че Маникатов е дал достатъчно доказателства, че се е поправил.

Маникатов бе осъден на 23 години затвор, излежа 19 години и 10 месеца и 3 години по-рано бе освободен. В първите години на демокрацията, името му се свързаше с организирана банда наркоразпространители, а прокуратурата твърдеше, че Маникатов е ръководител на международен наркоканал.

Преди години бе задържан в Гърция с хероин, осъден на 12 години затвор. След множество жалби от българска страна Маникатов бе преведен в България да излежи остатъка от 9 години. През 2008 година бе отвлечен от групата на „Наглите“, докато се разхождал в двора на затворническото общежитие.

Според негови разкази „Наглите“ му искали 300 000 лева откуп, заплашвайки семейството му. Казвали, че ще му отрежат пръст и ще го пратят в буркан на жена му. Въпреки страховитите закани обаче Маникатов бе освободен от „плен“ и върнат обратно в затвора, където имал примерно поведение, довело до предсрочното му освобождаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *